بسم الله الرحمن الرحیم

تارنمای مهرداد

آیا ظروف شیشه‌ای داغ شکننده‌تر هستند؟ - تارنمای مهـرداد
X
تبلیغات
رایتل

دوستان عزیز نظر یادتون نره

____________________________________
مهرداد

آیا ظروف شیشه‌ای داغ شکننده‌تر هستند؟  چاپ

تاریخ : سه‌شنبه 4 فروردین‌ماه سال 1394 در ساعت 01:10 ب.ظ

archive12

دمای بالا مشکلی برای ظروف شیشه‌ای ایجاد نمی‌کند، بلکه توزیع غیریکنواخت دماست که مشکل‌ساز است. اگر لیوانی را درون یخچال بگذارید و دمای آن را تا ۴ درجه سلسیوس پایین بیاورید، و سپس آب جوش درون آن بریزید، کف لیوان تقریبا بی‌درنگ به دمای ۱۰۰ درجه سلسیوس می‌رسد. از آنجایی‌که شیشه عایق خوبی است، چند ثانیه طول می‌کشد تا گرما به دیواره لیوان برسد. اختلاف دمای ۹۶ درجه‌ای باعث می‌شود محیط کف لیوان حدود ۱۸/۰ میلی‌متر منبسط شود، در حالی‌که اندازه دیواره لیوان ثابت می‌ماند. این اختلاف ابعاد، تنشی ناگهانی به لیوان وارد می‌کند که باعث شکستن لیوان می‌شود.

 

دانستنیها آنلاین

برچسب‌ها: حرارت، شیشه، ظرف
نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیکی :
وب / وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد
1390-1394